Your search results

La Manga del Mar Menor

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Denna drygt två mil långa och naturligt formade sandbank är en unik formation. Med långa, vackra sandstränder, höga hus direkt på stranden och omgiven av vatten påminner La Manga mycket om Miami – fast hit till Costa Cálida är det förstås både närmare, billigare och enklare att resa! La Manga blir för varje år mer och mer populär och som smal remsa mellan två hav belägen i ett mycket speciellt mikroklimat är det lätt att förstå varför. Landtungan binder dock inte ihop remsan med fastlandet i norr vilket gör att det trots ibland mycket trafik längre söderut, är trafiken gles norröver utanför lägenheterna i Euromarina Towers.

Segling

I närmaste marinan, Tomas Maestre Marina endast 4 km från lägenheten, kan man hyra både mindre båtar eller större, upp till 20 meter. Det finns både motorbåtar, segelbåtar och katamaraner att välja bland. Om man inte redan kan segla finns seglarkurser och förutsättningarna är perfekta på innanhavet Mar Menor eftersom det inte bildas stora vågor här.

Är man några stycken kan man också välja att hyra båt med eller utan skeppare och ge sig ut på Medelhavet på ett riktigt äventyr, t.ex. en vecka till havs med destination Ibiza, Mallorca, Menorca och andra öar.

Stor EU-satsning på gång

Det kommer att satsas ca 200 milj kronor på “La Manga 365”. Den större delen av beloppen är EU-pengar och ingår i kommunens satsning på att göra La Manga del Mar Menor attraktivt året om, även under den behagliga vintern här. Eftersom allt pekar på att det kommer att byggas ännu mer på den 2 mil långa naturliga sandbanken, handlar satsningen om att underlätta för den ökade turismen man ser i nära framtid. Det kommer bl.a. att satsas på telematik, göra stränderna ännu bättre och utrusta dem med gratis Wifi, förbättra kommunal transport, bygga fler cykelbanor, bygga ornitologiska studiestationer i norra änden. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gmaps link=”#E-8_JTNDaWZyYW1lJTIwd2lkdGglM0QlMjI2MDAlMjIlMjBoZWlnaHQlM0QlMjI0NTAlMjIlMjBmcmFtZWJvcmRlciUzRCUyMjAlMjIlMjBzdHlsZSUzRCUyMmJvcmRlciUzQTAlMjIlMjBzcmMlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnd3dy5nb29nbGUuY29tJTJGbWFwcyUyRmVtYmVkJTJGdjElMkZwbGFjZSUzRnElM0RsYSUyNTIwbWFuZ2ElMjZrZXklM0RBSXphU3lEQXRrbzF2VFZuR1BvbjJsTEJzblU1bmJHRkxpUk9MUkklMjIlMjBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4lM0UlM0MlMkZpZnJhbWUlM0U=”][/vc_column][/vc_row]

Compare Listings