Your search results

Costa Cálida

Costa Cálida (varma kusten) sträcker sig från Costa Almeria i söder till Costa Blanca i norr. Här ligger Europas största saltvattenslagun, Mar Menor (naturskyddsområde av FN). Mar Menor är omgärdad av städer som San Pedro del Pinatar, San Javier, Los Alcazares och La Manga, som alla erbjuder stränder, barer och restauranger som blickar ut mot Mar Menor.
I närområdet finns flertalet högklassiga golfbanor, fantastiska dykområden och vandringsleder i det stora, kuperade naturreservatet Calblanque.
I januari 2019 öppnades nya internationella flygplatsen Corvera (RMU).

La Manga
En fantastisk, två mil lång och naturligt formad sandbank. Detta relativt okända och unika område med massor av vackra stränder är ett veritabelt paradis för de som älskar vattensporter. Sandbanken är ett turistparadis fullt med badstränder, restauranger och bostäder.
I projektet La Manga 365 investerar kommunen delvis med EU-pengar 20 miljoner euros på att göra sandbanken attraktiv året runt eftersom det speciella klimatet skapar goda förutsättningar för det. Det ska bli bättre kommunala förbindelser, bredare vägar, cykelbanor, boardwalks, gratis Wi-Fi på stränderna etc.

La Manga med utsikt över Mar Menor

La Manga med utsikt över Mar Menor

"Abierto todo el año", det satsas mycket på att göra La Manga attraktivt året runt

”Abierto todo el año”, det satsas mycket på att göra La Manga attraktivt året runt

Los Alcázares
Los Alcázares är en pittoresk småstad med ca 16 000 invånare som gränsar till Mar Menor. Längs strandlinjen finns massor av fik och restauranger och utsikten över ”det mindre havet” med La Manga i horisonten är fantastisk. Nyöppnade internationella flygplatsen Corvera ligger bara en halvtimme bort med bil. Närmaste större stad är Cartagena, 1,9 mil sydväst om Los Alcázares. 

Los Alcázares med dess breda boardwalk och vackra strand

Los Alcázares med dess breda boardwalk och vackra strand

 

Mer information här.


Cartagena

Hamnstaden Cartagena är en av kustens allra vackraste och intressantaste städer och har 207 000 invånare. Cartagena är en historisk stad som är mer än 2000 år gammal. Den har äldre bebyggelse med romerska ruiner, bl.a. en amfiteater och flera muséer. Här finns vackra jugendbyggnader och mysiga gågator av marmor som skapar en känsla av att befinna sig inomhus när man promenerar omkring bland kaféer, tapasbarer, pubar och butiker.

La mar de Músicas är en prisbelönt, årligt återkommande musikfestival som hålls varje sommar i Cartagena och som besöks av närmare 50.000 personer. År 2018 utnämndes den av Iberian Festival Awards till den iberiska halvöns bästa musikfestival av det mindre formatet.

Precis i utkanten av Cartagena finns ett stort shopping mall, Centro Comercial Espacio Mediterráneo.

Rådhuset i Cartagena, omgiven av marmorbeklädda gågator

Rådhuset i Cartagena, omgiven av marmorbeklädda gågator

 

Den över två tusen år gamla romerska amfiteatern som hittades först år 1989

Den över två tusen år gamla romerska amfiteatern som hittades först år 1989

 

 

Murcia
Universitetsstaden Murcia, vid floden Segura, ligger 50 km från Torrevieja inåt landet. Murcia är en av 17 regioner i Spanien, och huvudstaden i provinsen är Murcia. Regionen har ca 1,3 miljoner invånare varav ca 430 000 bor i huvudstaden. Staden är känd för sina många muséer, den klassiska arkitekturen och för sin enorma och vackra katedral. 

Katedralen i Murcia

Katedralen i Murcia

 

Compare Listings