Your search results

Costa Blanca

Kustremsan Costa Blanca betyder vita kusten vilket tydligt framgår av de milsvida vita och soldränkta stränderna. Costa Blanca tillhör provinsen Alicante. Kända orter är Alicante, Benidorm och Torrevieja.

 

Alicante / Los Arenales
Alicante är en gammal stad och grundades av grekerna 324 f.kr. Idag bor det ca 330 000 invånare här. I staden kan ni finna gamla stan, även kallad El Barrio, med smala gränder och restauranger. Över staden blickar medeltida fästningen Castillo de Santa Bárbare. Dessutom finns välbesökta museum, gallerier, slott och palats. Här finns ett stort utbud av restauranger. 

Några kilometer söder om Alicante ligger Arenales del Sol, ca 7 minuter med bil (10 min med buss). Arenales del Sol har med sitt kristallblåa vatten och sanddyner ett rykte av att vara en av de bästa stränderna på Costa Blanca. Stranden har erhållit den prestigefyllda miljöutmärkelsen Blue Flag, och det är en perfekt plats för dem som gillar utomhus- och vattenaktiviteter. 

Arenales del Sol har ett utbud av butiker, restauranger och serviceinrättningar som tillgängliga året runt.

Alicante flygplats (ALC) ligger 15 km sydväst om Alicante.

 

Guardamar
Guardamar del Segura är en mysig spansk by med 16 000 invånare som ligger cirka 30 minuter från Alicante flygplats och 10 minuter från Torrevieja. Guardamar är känd för sina 14 kilometer långa välskötta och fina sandstränder. Utmed stranden finns en fin strandpromenad med små strandbarer som är utplacerade med jämna mellanrum. 

Guardamar har ett stort utbud av olika sorters butiker, restauranger och det finns även ett sportcentrum med inomhus- och utomhuspooler. Men som småstad är det naturligtvis lugnare här än i Alicantes och Torrevieja. I utkanten av turistområdet finns ett skyddat område, ett naturreservat med böljande sanddynor med vit sand, pinjeskog, promenadstigar, arkeologiska fyndplatser och picknickområden.

 

Quesada
Ciudad Quesada ligger ca 7 km från havet och har ca 6 000 invånare. Quesada är ett elegant område med vida gator, underbar vy mot nationalparken och saltsjöarna. Alla bekvämligheter finns på gångavstånd Staden är ett villa och radhussamhälle. Quesada ligger strategiskt belägen, söder om Alicante, ca 30 minuter från Alicante flygplats och 5 km norr om Torrevieja. Quesada erbjuder ett stort utbud av butiker, restauranger, kaféer, apotek, sjukhus, banker, hotell, spa, skolor, naturparker, kyrkor, tennisbanor och sportcenter. Här bor många från England och Norge men även svenskar och danskar. Det finns en norsk skola och skolbuss för barn till grannskolor. 

Här finns en fin golfbana, La Marquesa Golf. Andra fina golfbanor i närheten är Villa Martin, Las Ramblas och Campamar. 

Quesada har en högre andel permanent boenden från Norden än vad man kan finna på vissa strandnära orter. Staden erbjuder gratis tennis- och fotbollsplaner. Townhall erbjuder via Quesada center gratis språklektioner i spanska.

Bara 5 minuter från Quesada finner man några av de vackraste stränderna på Costa Blanca och närheten till saltsjöarna gör att området har ett unikt klimat som redan under romartiden var känt för att vara bra för välbefinnandet. I området finns det ett stort antal terminalbad som idag används för behandling av reumatiska sjukdomar eller enbart för avnjutning. 

 

Torrevieja
Torrevieja ligger ca 50 km söder om Alicante och har ca 102 000 permanent boende invånare. Torrevieja ligger mellan havet och två stora salt sjöar (Las Salinas) vilket ger Torrevieja ett hälsosamt mikroklimat. Här bor många från Norden och England. Här finns populära och långa badstränder som t.ex. Playa Del Cura, Playa de los Locos och Playa de la Mata. Torrevieja erbjuder ett stort utbud av restauranger, barer, uteserveringar och nattliv. 

 

Compare Listings