Your search results

Guardamar

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Guardamar del Segura

Guardamar del Segura är en mysig spansk by och en kommun i Spanien som ligger i provinsen Provincia de Alicante och i regionen Valencia. Guardamar ligger i den sydöstra delen av Spanien cirka 30 minuter från Alicante flygplats och 10 minuter från Torrevieja. Det går flygbussar till och från Guardamar varje dag i och med att det finns en busstation i Guardamar. Man kan även åka taxi från flygplatsen till det stället man ska bo på. På flygplatsen finns även många biluthyrningsfirmor så att man lätt och smidigt ska kunna hyra en egen bil och sedan själv köra dit man vill. Mynningen av floden Rio Seguras ligger i Guardamar och det är därifrån namnet Guardamar del Segura kommer.

Guardamar har ett stort utbud av olika sorters butiker, restauranger och det finns även ett sportcentrum med inomhus- och utomhuspooler. Staden har skolor, lokal polis, guardia civil, vårdcentral och apotek. I utkanten av turistområdet finns ett skyddat område, ett naturreservat med böljande sanddynor med vit sand, pinjeskog, promenadstigar, arkeologiska fyndplatser och picknickområden där man kan njuta av naturen.

Fiesta

I Guardamar finns en traditionell festkalender som sträcker under hela året. Ett stort evenemang är morernas och de kristnas fiesta för att hedra Sant Jaume som är skyddshelgonet för Guardamar. Detta firas några veckor i juli och då anordnas parader, konserter, fester, fyrverkerier och det är mycket musik med ett aktivt nattliv. Människorna i staden går ur sina bostäder och samlas på gatorna och firar i flera dagar.

Sevärdheter

Reina Sofia Park har många stora skuggande träd, stora gräsytor, konstgjorda dammar där man ofta stöter på sköldpaddor, påfåglar mm. Det finns en äventyrslekplats som är upplyst med ett tivoli för barn. Det är en väldigt vacker omgivning som är väl värd ett besök med en långpromenad.

Parque Alfonso kommer ligger i anslutning till stranden genom pinjeträd och sanddynor. Man kan även komma hit på fina promenadstigar från hamnen och staden. Parken har vackra vyer och mycket tallskog som skuggar under de varma sommarmånaderna.

Guardamar Cityhall ligger strax utanför huvudgatan med parkering under jorden. Här finns även butiker, kaféer och barer.

Museo Arqueologico de Guardamar ger dig en intressant vandring i områdets historia ända tillbaka till upprinnelsen av Guardamar del Segura.

Nöje

I Guardamar finns många restauranger och barer men som småstad är det naturligtvis lugnare än i Alicantes och Torrivieja. Vill man vara aktiv på sin semester finns det flera olika sorters vattensporter som man kan utöva så som exempelvis segling, vindsurfing, vattenskidor m.m. Man kan även besöka Las Rabosas sportscenter där det finns pooler, fotbollsplaner, tennisplan och basketplan.

Golf

Det finns många golfbanor att välja mellan om man har åkt till Guardamar för att spela golf. I närheten finns exempelvis Las Colinas Golf & Country Club 22,1 km bort, La Finca Golf 12,4 km bort, Font del L´lop Golf Resort 28,6 km bort, Golf Las ramblas 21,7 km bort, Club de Golf El Plantio 26,5 km bort, Lo Romero Golf 27,4 km bort, Vistabella Golf 15,9 km bort, Golf Villamartin 19,5 km, Golf La Marquesa 4,7 km bort, Greenlands Golf 11,6 km bort m.m.

Stränder

Guardamar är känd för sina 14 kilometer långa välskötta och fina sandstränder, flera av dem har dessutom den prestigefyllda miljöutmärkelsen Blue Flag. Utmed stranden finns en fin strandpromenad med små strandbarer som är utplacerade med jämna mellanrum. Under sommarmånaderna finns det även badvakter vid stränderna.  Stränderna är oerhört populära under sommaren men är ändå väldigt glesbefolkade. Stränderna är idealiska för olika vattensporter.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gmaps link=”#E-8_JTNDaWZyYW1lJTIwd2lkdGglM0QlMjI2MDAlMjIlMjBoZWlnaHQlM0QlMjI0NTAlMjIlMjBmcmFtZWJvcmRlciUzRCUyMjAlMjIlMjBzdHlsZSUzRCUyMmJvcmRlciUzQTAlMjIlMjBzcmMlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnd3dy5nb29nbGUuY29tJTJGbWFwcyUyRmVtYmVkJTJGdjElMkZwbGFjZSUzRnElM0RndWFyZGFtYXIlMjUyMGRlbCUyNTIwc2VndXJhJTI2a2V5JTNEQUl6YVN5REF0a28xdlRWbkdQb24ybExCc25VNW5iR0ZMaVJPTFJJJTIyJTIwYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuJTNFJTNDJTJGaWZyYW1lJTNF”][/vc_column][/vc_row]

Compare Listings