Your search results

Aktiviteter

Golf
Hela området från La
Manga upp till Alicante vimlar av golfbanor. Ni når med bil inom 10-60 minuter från 5 till 60 golfbanor. T.ex. har La Manga Club, med sina tre mästerskapsbanor, för sjunde året i rad (2018) utnämnts till Spaniens bästa golfresort och till Europe’s Best Golf Venue (2017).

Sajt över spanska golfbanor: https://sv.leadingcourses.com/top/europa+spanien/courses/

Det finns många högklassiga golfbanor i både Costa Cálida och Costa Blanca

Det finns många högklassiga golfbanor i både Costa Cálida och Costa Blanca

Dykning och vattensporter
Dykning och vattensporter är utbrett längs hela kuststräckan. Men den som söker något extra bör köpa bostad vid La Manga. Vattnet runt Islas Hormigas (utanför La Manga) har utsetts till marinreservat och anses vara det bästa dykområdet i Europa (enl. Cousteau Foundation, 2015) och t.o.m. ett av världens bästa enligt National Geographic. Vattnet är mycket klart och här finns intressant och vacker undervattenstopografi med väggar, grottor, stora block och raviner. Man finner också rev och koraller djupt ner i vattnet liksom rester av både äldre och yngre välbevarade skeppsvrak.

Eftersom Mar Menor är grunt och skyddat uppstår inte stora vågor här och är därför perfekt för segling, vind- eller kitesurfing. Man kan också hyra jetski eller bara njuta av att bada eftersom vattnet blir ett par grader varmare på somrarna än det omgivande Mar Mayor som Medelhavet kallas här.

Europas bästa dykvatten precis utanför La Manga

Europas bästa dykvatten precis utanför La Manga.

Padel
Padel är spanska för paddel och blev snabbt en stort sport i de spansktalande länderna. I Spanien är sporten utbredd och det finns många banor och padel centers runt om i området.

Hiking & mounting biking
Precis söder om Mar Menor finns nationalparken Calblanque, ett storslaget landskap och som är ett av Spaniens få orörda och oförstörda kuster längs Medelhavet. Det är också skyddat genom EUs habitatdirektiv. Området är drygt 2400 hektar stort och erbjuder flera natursköna vandrings- och MTB-leder, allt från enklare och kortare leder på 3 km till lite svårare och längre. Den röda leden nedan (GR-92) är en del av en 18 mil lång vandringsled som sträcker sig från norr om Mar Menor till en bra bit väster om Cartagena. Naturparken innehar en stor mångfald av flora och fauna men också stora geologiska skillnader. Från Calblanques högsta punkt, el Cabezo de la Fuente, 342 meter över havet, har man en spektakulär utsikt över hav och land i tre väderstreck: Mar Menor, La Manga, Cabo de Palos, Calblanque och Medelhavet.

Det går att finna egna små vackra stränder med guldfärgad sand i Calblanque

Det går att finna egna små vackra stränder med guldfärgad sand i Calblanque.

 

Nationalparken Calblanque söder om Mar Menor har många leder för vandring och mountain biking

Nationalparken Calblanque söder om Mar Menor har många leder för vandring och mountain biking.

Hälsa och kropp
Mar Menor även populärt för den unika leran som finns i ett område i norra delen, vid staden Lo Pagán. Tack vare många och långa soltimmar i kombination med den höga salthalten i vattnet har denna lera skapats som innehåller en hög andel positiva joner, kalcium, magnesium, kalium, fluor, klor och sulfat, som kombinerar finkornig sand och sägs ha helande effekt… Under alla omständigheter är det kul och annorlunda! Vidare sägs det att Mar Menor med mycket sol, värme och hög salthalt i luften har en läkande effekt på personer som lider av reumatiska problem, acne, astma, psoriasis eller ledgångsbesvär och därför rekommenderas av terapeuter.

Segling
Längs kusten finns ett flertal marinor där man kan hyra både mindre båtar eller större, upp till 20 meter. Det finns både motorbåtar, segelbåtar och katamaraner att välja bland. Om man inte redan kan segla finns seglarkurser och förutsättningarna är perfekta på innanhavet Mar Menor eftersom 
det inte bildas stora vågor här. Man kan även välja att hyra båt med skeppare och ge sig ut på Medelhavet på ett riktigt äventyr, t.ex. en vecka till havs med destination Ibiza, Mallorca, Menorca och andra öar.

Segling i Mar Menor, havet utan vågor

Segling i Mar Menor, havet utan vågor.

Compare Listings